2007-06-16

Träningsläger på Sandhamn 2007



Här flaggar Fredrik och Mattias starten på träningslägret i Sandhamn. För tredje året i rad samlades de mest träningsvilliga Expresserna (i år 6 st) i Stockholm för att träna fart och segla på öppet hav. Härligt! 6 m/s och sol. Något ökande. Perfekt.



Två unga duktiga tränare höll i lägret. De såg till att hålla tempot uppe i övningarna samtidigt som de hann videofilma alla båtar.



Efter korvgrillning och dusch hölls en riktigt bra genomgång med filmvisning. Mycket skickligt lockade tränarna fram den bästa diskusionen någonsin. Alla berättade om sina funderingar och ställde sina frågor och förhoppningsvis var detta början på ett ännu mer fruktsamt erfarenhetsutbyte mellan alla expresseglare.



1 kommentar:

Unknown sa...

Verkligen en givande dag inramat av idealiska förhållanden. Snacket efteråt var likaså mycket givande. Att se rörliga bilder på den egna båten ger mycket, bara att tacka tränarna för en väl genomförd dag.

Tyckte alla tre övningar gav mycket. Övning 2 "styrbordbog till kickmärke" nappade jag på direkt under genomgången. Kanske hade startlinjen kunnat vara kortare för att verkligen få alla att ligga i någon form av skit och verkligen tvingas använda växellådan. Vi var ofta helt rena, vilket tyvärr gjorde övningnen rät lik den "racen" i övn 3.

Starkt av "de tre tappra" som körde även i söndagens busväder.

/Calle SWE 305