2007-07-06

IF-båt SM Råå

Två dagar och sex avverkade seglingar på IF SM på Råå. Det har varit blöta och långa dagar, vilket hindrat bloggandet och fotograferandet. Här kommer en kort summering.

tune-up race blev vi 5a i bra väder.

Prognosen för första SM dagen var 13-18 m/s. Uppmätt medelvind 15 m/s. Säkert 18 i byarna. Många haverier, vilket förklarar det stora bortfallet i resultatlistan (Klicka rubriken). Det var överraskande att seglingledningen släppte iväg sista seglingen när det hade ökat ytterliggare efter flera allvarliga haverier och många manöverbord. Patrick trillade överbord två gånger. Det var vågrätt spöregn hela dagen. Jag hade en keps nedpackad i en väska som låg i ruffen under ett oanvänt segel. Den kepsen behövde hängas på tork tillsammans med allt annat som var 100% mättat med vatten. Det var en tuff dag. Det gällde att hålla sig på rätt köl. SWE-2059 vann alla tre seglingarna! Vi fick en tjuvstart, 11 och 5, låg totalt trea på det.

Dagens (den 2a) seglingar gick i mer hanterbara vindar. Till att börja med hade vi 5-8 m/s men det avtog gradvis och tredje seglingen fick avkortas pga av stilje. Regn hade vi hela dagen. Starterna gick ganska bra idag, men vi hittade inte fjolårets fart och kunde inte segla vår egen segling. Vi blev styrda av omständigheterna och dessutom var vi begränsade av vår båthantering. 8, 12 och 5 blev dagens resultat. Totalt ligger vi nu på en sjätte plats. SWE-1639 leder och har ett bra utgångsläge inför morgondagen att vinna SM igen.

Inga kommentarer: