2007-05-23

Onsdagsträning

Det var full fart på kvällsträningen. Team Lova lyckades få lite bilder ute på vattnet. Klicka på rubriken för att komma till deras blogg.

Boe var på jobb i Tyskland så Anders fick ta fördäck också. Anders upprepade hela kvällen hur nyttigt det var att stå på fördäck som trimmer :-). Det ska bli intressant att se hur det kommer påverka samarbetet med Boe.

Startövning:
3-1-start! Segla en minut och så ny start. Vi försökte oss på lite nya varianter som vi inte använt hittills. De flesta gångerna gjorde vi uppseglingen för babord, slog, timade linjen för styrbord. Tyvärr blev det för lätt eftersom alla andra kom glidande för styrbord långt upp i lovart. Det var inte tillräckligt trångt där vi var. När kort-racen kom i gång så var det läfördel och då blev det genast riktigt trångt. Nyttigt var det hur som helst eftersom vi var 15 båtar.

Kort-race:
Start-kryss-läns-runda upp i mål. Det är alltid bra med korta banor där man får träning på lite av varje. Vid några tillfällen blev det onödiga kollisioner. På träning tycker jag att man kan få testa gränserna lite för att tex se om man klarar att gå före en styrbordsbåt, men det gäller i så fall att alla är beredda på det och att även styrbordsbåten inser att den ibland måste väja fast att den egentligen har rätt till väg. Så länge båda förstår så går det bra. Det gör träningen effektiv (utan skador). Bilden som Lova tog på en rundning visar ett exempel där reglerna var satta ur spel samtidigt som tävlingsinstikten tog överhanden. Vi kanske skulle diskutera igenom detta på nästa träningsgenomgång?

Sammantaget var det en rolig träning med en fin byig varm västlig vind. Vi ser fram mot nästa onsdag!

Inga kommentarer: