2007-05-26

Saltsjöbadsregattan dag 1

Team Episerver, som seglar ut från bryggan på bilden, lyckades inte få till det idag. SM vinnarna från i fjol verkade lite ringrostiga eftersom Saltsjöbadsregattan var det första tillfället i år då hela besättnigen seglat tillsammans.

Vindarna varierade och det var både guppande i stiltje och full surf (mer info på expresseglare.org och lova.2good.nu). Mestadels lätta vindar, men byar och vrid ställde till det för många. Även för oss. Vi seglade väl OK, men lite slarvigt. För slarvigt analyserade vi efteråt, både i manövrar, starter och vägval. Missade här och där och kom ofta ur rytmen. Med några bra drag hamnade vi ändå på de godkända placeringarna 2, 3, 5. I andra seglingen fick vi starta om efter att ha varit lite för heta på gröten i starten. SWE-2011 låg precis i lä om oss men de vände inte.

SWE-305 Skumpan seglade odiskutabelt bäst med 1, 1, 1. Serien talar för sig själv och är oerhört stark med tanke på de svåra förhållandena som det var lätt att göra bort sig i. Det såg stabilt ut och de hade vindarna med sig. Det är bara att gratulera.

SWE-712 var som vanligt med i toppen mer eller mindre hela tiden, men det riktiga flytet ville inte infinna sig och de ligger efter första dagen på en tredje plats, bara två poäng efter oss. Jag misstänker att de hade siktet högre ställt.

SWE-2009 gjorde hissnande kantbyten där man lyckades hoppa från by till by. Det såg imponerande ut emellanåt. Men resultaten var något ojämna. Det såg ut att gå riktigt fort då och då.

Tjejerna i team Plenty på SWE-524 seglade rutinmässigt bra. Så vitt jag vet har de bara tränat en gång i år eftersom match racingen prioriteras. Men, takterna verkade sitta i och det blev en 5e plats i sammandraget. På after-sail vann de som alltid.

Det var speciellt kul att se SWE-843 Storma vara uppe och fightas i toppen. Det höll inte riktigt hela vägen fast det blev ändå en hedrande 6e plats i sammandraget. Det såg ut som ett trendbrott och kanske får vi se mer av dem i morgon.







2 kommentarer:

Patrick sa...

Fantastiskt bra serie av skumpa så här långt. De ser svårslagna ut med tanke på deras fina reslultat från förra helgen. Det är verkligen viktgit att komma i takt med skiftena på baggen. Imponerande uppsegling måste ni ha gjort efter omstarten andra racet.//Patrick

Martin sa...

Ja uppseglingen var mer än godkänd