2007-05-30

Onsdagsträning 30/5

Vi var sena ut på vattnet idag eftersom vi mekade före träningen. Det var dags att byta popnitar i beslagen på bommen och Thomas Pyddoke på SWE-41 Exita hade tagit med sin stora popnittång. Vänlig och glad som han är hjälpte han till och bommen är nu som ny igen.

Lagom tills dess att Boe, Anders och jag seglade ut kom det lagom med vind och vi seglade fram till kl 20 i en VNV 2-4 m/s. Först startövningar och sedan korta race. Vi övade dessutom att flyga spinnakern utan bom.

Tränarna gav befogad kritik till flottan för att nästan alla tjuvstartade hela tiden. Vi försökte hålla oss på rätt sida men blev ständigt överseglade av de som bara stod på. För oss var det ganska bra i allafall eftersom vi fick träna på att segla i störd vind och hamnade i trånga lägen. Vi fick så att säga simulerat realistiska situationer under kappsegling.

Alla har blivit varma i kläderna och fått bra ordning på sina båtar nu, det märks och är roligt att se. Det är kul att det dykt upp en del nya båtar också.

Nästa onsdag den 6/6 kommer vi att starta träningen kl 16:30. Finns det fler som vill segla då så häng med ut. Vi kommer börja med en del manövrar och hoppas sedan att få köra fartträning med någon/några.








Inga kommentarer: